Mardin Artuklu Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Mardin’de “Mesleki Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı panel düzenlendi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda “Geleceğim Mesleğim” sloganıyla 2019 yılı için belirlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim Teması” doğrultusunda çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bu etkinliklerden biri olan “81 İlde Konferans / Seminer” faaliyeti kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi’nde “Mesleki Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” paneli gerçekleştirildi.
Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılan programda açılış konuşmalarını Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaparken; panel Moderatörlüğünü Artuklu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Erhan Polat üstlendi; panelist olarak ise Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Dicle Üniversitesi’nden Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayındır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Şube Müdürü Elif Savaş Kaptan ve Mardin Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdullah Ensari katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından panelistlerden ilk olarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Mesleki Eğitimin Altyapı Sorunları” adı altında bir sunum gerçekleştirdi. Aynı zamanda YÖK Meslek Yüksekokulları Çalışma Grubu üyesi olan Sarıbıyık, YÖK kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsederken mevcut sorunlar ve bu sorunları çözmeye yönelik Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar konusunda bilgi verdi.
Panelistlerden ikincisi Dicle Üniversitesi’nden Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayındır, Üniversitelerdeki Teknokent, teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri hakkında genel bilgilendirmeler yaptı. Mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik Kamu, Üniversite Sanayi İş Birliği’nin (KÜSİB) önemini belirtirken bu platform kapsamında Dicle Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yaptı.
Panelistlerin üçüncüsü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Şube Müdürü Elif Savaş Kaptan ise, “Dijital Dönüşümün Mesleki ve Teknik Eğitime Etkileri “adı altında bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmalarında genel olarak, dijital dönüşümün istihdam ve işgücü piyasalarına etkileri, dijitalleşmeye geçiş sürecinde ortaya çıkacak yeni meslek grupları ve mevcut meslek gruplarının durumu ve Sanayi ve Teknoloji bakanlığı bünyesinde konu ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Panelistlerin sonuncusu Mardin Organize Sanayi Bölge Müdürü Abdullah Ensari tarafından Mardin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün kuruluşu ve günümüzdeki durumundan söz ederek İlimizde sanayi sektörünün önemine vurgu yapan Ensari, Mardin OSB bünyesinde mesleki eğitime yönelik gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaparak, mevcut sorunların çözümüne yönelik çeşitli görüş ve önerilerde bulundu.
Programın sonunda Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ panelistlere plaket takdim ettiler.