T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
  • /
  • Faaliyetler

Faaliyetler

“Sağlıklı Yaşama Bir Adım Daha: Glutensiz Ürünler” projesi Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi
Glütensiz beslenmeye yönelik farkındalığı artırmak ve gıda hassasiyetlerine duyarlı bir hizmet anlayışı geliştirmek amacıyla yürütülen Sağlıklı Yaşama Bir Adım Daha: Glutensiz Ürünler projesi kapsamında , katılımcılara yönelik özel bir eğitim programı düzenlendi.
Eğitim, Çölyak Hastalığı ve Glutensiz Beslenme, Hijyen ve Sanitasyon, Gıda kaynaklı tehlikeler ve hastalıklar, İş Sağlığı ve Güvenliği Coğrafi İşaret,  E-Ticaret, İletişim  becerileri, Yiyecek içecek Servisi, pazarlama, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP), Maliyet Analizi Glütensiz Reçete Hazırlama, Glütensiz Ekmek Yapımı, Glütensiz Tatlı& Pasta Yapımı,  Glütensiz Fırın mamulleri gibi başlıkları kapsadı. Katılımcılar, hem teorik bilgi edindi hem de uygulamalı çalışmalarla mutfakta deneyim kazanma fırsatı buldu.
T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü