T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi

Akademik Anlamda Yerel Kurum ve Kuruluşlarla İşbirliklerine Her Zaman Hazırız

Üniversitemiz Türkpatent Bilgi ve Doküman Birimi ve Mimarlık Fakültesi olarak Mardin Fen Lisesini ziyaret ettik. Yakın zamanda Mardin Fen Lisesinin TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında Malatya’ da bölge 1. si olduklarını Okul Müdürü Sayın Mehmet Nuh ÇEÇEN’ in ve Proje Danışman Öğretmeni Sayın Zehra ÖZGÜN’ ün MAUSEM’ i ziyaret etmesi ile öğrendik. Kendileri bölge yarışmasında 2 projenin önemli bulunduğunu belirterek bu projelerden 1. seçilen projenin ulusal çapta düzenlenecek yarışma için akademik bakış açısıyla geliştirilmesinin fayda olacağını bu nedenle mimarlık bölümü öğretim üyelerimizce gözden geçirilerek değerlendirilmesini arzu etmişti. Ayrıca öğrenciler tarafından yapılan tasarım çalışmalarında faydalı modele konu olacak çalışmaların bulunduğu belirtilmişti. Buna istinaden MAUSEM tarafından Mimarlık Fakültemizdeki ilgili öğretim üyeleri bilgilendirilmiş ve okul ziyareti organize edilmiştir.

Okul ziyaretine Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ataş, Dr. Öğr. Üyesi Yuvacan Atmaca, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Aydın ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Bölük katılırken, Türkpatent Bilgi ve Doküman Biriminden Öğr. Gör. Hanife YEŞİLYURT katıldı. Konferans salonunda Mardin Fen Lisesi öğrencilerine yönelik MAÜ Mimarlık Fakültesinin tanıtımından mimarlığın bölüm olarak vizyonundan bahsedilen öğrencilere ilham verici bir sunum yapılırken, Türkpatent Bilgi ve Doküman Birimi olarak Faydalı Model Tescil ve fikirlerine ne tür destekler olabiliriz konusunda katılımcılar bilgilendirildi.