T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
  • /
  • HABERLER
  • /
  • FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ELEMANLARI TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERE KATILDI

FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ELEMANLARI TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERE KATILDI

Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Mardin Valiliği, Savur İlçe Kaymakamlığı ve Savur Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Mardin Artuklu Üniversitesi ve çeşitli tur operatörlerinin desteği ile Savur ilçesinde Türk Mutfağı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Fakültemizden Öğr. Gör. Ali ALKANDEMİR, Mardin’in tarihi dokusu, tarih boyunca  geçirdiği evreler  ve günümüze kadar gelen, tarihi, sosyal ve kültürel gelişmeleri anlatarak yöresel Mardin mutfağı hakkında konuşma yaptı. Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs BAŞTÜRK, konuşmanın ardından Öğr. Gör. Ali ALKANDEMİR’e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

Hafta içerisinde Mardin Bilen Hotel’de düzenlenen Osmanlı Saray Mutfağındaki Mardin Lezzetleri programında ise Fakültemizden Öğr. Gör. Ahmet NEHİR, Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği hakkında konuşmacı olarak yer aldı. Türk mutfağının sürdürülebilir, sağlıklı ve atıksız olarak tanıtılması noktasında bilgiler paylaşan Öğr. Gör. Ahmet NEHİR’e, konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Gürsel TEMURCİ tarafından plaket takdimi yapıldı.