T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SÜRYANİ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

Süryani Dili ve Edebiyatı Kolokyumları -2

Öğr. Gör. Ayşe Hacımustafaoğlu - Afrahat'ın İspatları ve Süryani Literatüründeki Önemi

Edebiyat Fakültesi Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlediği kolokyumların ikincisi 28 Şubat 2020 Cuma günü saat 15:30'da gerçekleştirilecektir.

Bu kolokyumda, Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Ayşe HACIMUSTAFAOĞLU'nun -Afrahat'ın İspatları ve Süryani Literatüründeki Önemi" adlı sunumu tartışılacaktır.

Kolokyumun Konusu Hakkında Kısa Bilgiler

Persli Bilge olarak da anılan ve 4. yüzyılda yaşamış olan Afrahat, İspatlar adı ile bilinen eserlerden müteşekkil bir koleksiyonun müellifidir. 23 İspattan oluşan bu önemli koleksiyon Süryani literatürünün günümüze intikal etmiş ilk önemli ve hacimli eseridir. Bu İspatların filolojik değerlendirmesi ve bu değerlendirme üzerine yapılacak olan tartışmalar kolokyumumuzun merkezinde yer alacaktır.