T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SİNEMA VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ

Göç Filmleri Atölyesi Başlıyor

Türk Kızılay Mardin Toplum Merkezi ile Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü iş birliğinde Göç Filmleri Atölyesi başlıyor.

İnsanlık tarihiyle yaşıt bir olgu olarak göç siyasetten ekonomiye, kültürden düşünsel yapıya pek çok ölçekte önemli izdüşümler bulmaktadır. Sinema da bu ölçeklerden biri olarak kayda değer bir akademik saha niteliği taşımaktadır. Bu önermeyle yola çıkan Türk Kızılay Mardin Toplum Merkezi ile Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü her ay göç temalı bir film ve okumasının gerçekleştirileceği bir atölye düzenliyor.

Her okuma etkinliği sonrası katılımcılara katılım belgesi verilecek olan atölyeye ilişkin tanıtım toplantısı, üniversitelerin koronavirüs önlemleri kapsamında tatil edilmesinden dolayı ertelenmiş olup; açıklanacak yeni tarihin ve atölyeye ilişkin diğer detayların Sinema ve Televizyon Bölümünün internet sayfasından takip edilmesi önerilmektedir.