T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Spor Şenlikleri

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığının organize ettiği spor şenlikleri, 2021 Nisan ayından itibaren Masa Tenisi, Futbol, Tenis, Basketbol ve Voleybol branşlarında hazırlıklarını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla Spor Yap, Sağlıklı Kal düşüncesiyle başlayan turnuvalar centilmenlik çerçevesinde coşkuyla geçti.

Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mardin Meslek Yüksek  Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Savur Meslek Yüksek Okulu ve İdari birimlerden; Öğrenci işleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı takımları kıyasıya mücadele ederken tribünlerden sporculara destek veren personel aileleri de sağlıklı yaşama ve spora tam destek verdiler.

Takım ve ferdi yarışmalara katılan bütün sporculara başarı dileklerini bildiren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar; ‘akademik ve idari personelimizin   mesai dışındaki serbest zamanlarını değerlendirmeleri, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaları, sosyal etkinliklere iştirak etmeleri, kaynaşma ve dayanışmayı sağlamaktadır. Fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı yaşamayı sağladığı gibi verimlilikte sürdürülebilirliği mümkün hale getirmekle beraber yaşam kalitesini arttırmaktadır. Bu organizasyonların yıl içinde öğrencilerimiz arasında da yaygınlaştırmak ve sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla sık sık tekrar ettirmeye çalışmalıyız’ dedi.

Dereceye giren takımlara kupa ve sporculara da madalyalarını takdim ederken duygu ve düşüncelerini aktaran Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Bayar; her yıl düzenlenen bu müsabakaların heyecanı gün gittikçe artmakta ve finallere doğru spor müsabakalarının çekişmeli geçmesi personeller arasındaki spor kalitesi ve fair play düşüncesi yükselmektedir. Centilmenlik düşüncesi içerisinde kaliteli müsabakalar seyrediyor ve personel sporcularımız kadar tribün ve takım yönetiminde de heyecanlanıyoruz.

Sağlıklı yaşam kalitesini artıran  ve personeller arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı teşvik eden bu turnuvalar Mardin Artuklu Üniversitesi personel ve öğrencilerini mutlu etmektedir.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Bayar;  turnuvalardaki bütün müsabakalara sporcu olarak katılarak öğrenci ve personeli spora teşvik edici, zihinsel, ruhsal ve fiziksel yaşam kalitesinin örneklerini sergiledi. SKS Daire Başkanı Mehmet Bayar Covid-19 ve pandemi süreci sonrasında insanlarımızın hareketsiz kalmamaları, psikolojik tedirginlik yaşamamaları, yaşama kaliteli bir şekilde tutunmaları, sağlıklı nesillerin yetişmeleri ve çeşitli hastalıklardan korunmaları için mutlaka bilinçli spor yapmaları gerektiğini, Mardin Artuklu Üniversitemizin spor tesislerinin personel ve öğrencilerimize her zaman hizmet vermesi için faaliyetlere hazır halde  tutmaya çalıştıklarını, sporun kültürümüzün ve yaşamımızın bir parçası olması gerektiğini, spor  faaliyetlerinin imkanlar dahilinde çoğaltılması için gereken bütün tedbirlerin alınarak, üniversite içi faaliyetlerimizle beraber  Üniversiteler arası etkinliklerde  Üniversitemizi temsilen sporcu öğrencilerimizi yarışmalara katılmaları için gerekli hazırlıkları yaparak, spora teşvik etmeye gayret ediyoruz’ dedi. Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak katılan tüm sporcularımıza teşekkür eder; dereceye giren sporcularımızı kutlarız.