T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Dünya Diyabet Günü Programı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık ve Spor Topluğunun ortaklaşa düzenlediği Dünya Diyabet Günü konulu program.Yıldan yıla artan sıklığı nedeni ile küresel bir salgına dönüşen, bireysel olarak sağlığa verdiği zararlardan öte, toplum sağlığı sorunu ve ülke ekonomileri için de ağır bir yük Haline gelen diyabette (şeker hastalığı) öncelikle ortaya çıkışının engellenmesine yönelik tedbirler alınmalıdır. Yaşam tarzı değişikliği ve egzersiz ile insülin direnci aşamasında engellenmeli, yine de ortaya çıktığı hastalarda da sadece şekerin kontrolüne yönelik değil birlikte görülebilen tansiyon ve kolesterol gibi diğer hastalıklar ve sonradan sebep olabildiği kalp, böbrek ve göz bozuklukları başta olmak üzere tüm sorunları ile ele alınmalıdır.