T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ

Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Başvurusu Hakkında Duyuru

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Resim Bölümü 2020-2021 Özel Yetenek Sınavı

Resim Bölümü lisans programı özel yetenek sınavına başvurular online sistem üzerinden alınacaktır.

Adaylar başvurularını 17-24 Ağustos arasında tarihleri üniversitemizin web adresi üzerinden yapabileceklerdir.

obs.artuklu.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

Not*: Adayların sınava başvuruları sırasında cep telefonu yerine bilgisayar kullanmaları önerilir.

Adayların, Online Başvuru Portalı üzerinde istenilen bilgileri eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Sınava yapılan başvurular incelenerek adayların başvurularının onaylanıp-onaylanmadığı gibi bilgiler e-mail aracılığıyla bildirilecektir. Bu nedenle adayların e-mail ve telefon numarası gibi bilgilerini doğru doldurmaları büyük öneme sahiptir.

Başvuru adımlarının eksiksiz bir şekilde tamamlanmasından sonra adayların "Yazdır / Print" düğmesine tıklayarak, ilgili sayfanın RENKLİ çıktısını almaları gerekmektedir. Bu sayfa adayların "Sınava Giriş Belgesi" yerine geçeceği için; adayların sınava girecekleri gün beraberlerinde bu belgeyi getirmeleri zorunludur.

NOT*: Sınav sosyal Mesafe ve hijyen koşullarına uyularak yapılacaktır. Adayların sınava gelirken maskeli gelmeleri zorunludur. Sınav takvimi ve sınav koşulları gelişebilecek pandemi sürecine bağlı olarak değişebilir.

Sınav Takvimi

Giriş Sınavı Başvuruları

17 Ağustos-24 Ağustos 2020 tarihi saat 16.30’a kadar

Sınav Tarihi

27 Ağustos 2020 (Saat: 11.00)

Sınav Sonuç Duyurusu

28 Ağustos 2020 (Saat: 16.00)

Sonuçlara İtiraz Süreci

31 Ağustos -01-02 Eylül 2020

İtirazların Değerlendirilmesi

03 Eylül 2020

Asil Adayların Kayıtları

07-11 Eylül 2020

Yedek Adayların Kayıtları

14-16 14-16 Eylül 2020

Notlar

Adayların, liseden mezun oldukları alana ve türe bakılmaksızın Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Giriş Sınavlarına katılabilmeleri için, TYT'den (Temel Yeterlilik Testi) en az 150 ham puan almış olması gerekmektedir.

- Yabancı uyruklu öğrencilerin, başvuruları Yetenek Sınavı Yönergesinde belirtildiği şekilde olacaktır.

- Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR ile yaygın gelişimsel bozukluklar) TYT ham puanı 100 ve üzerinde olanlar, durumlarını engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri kaydıyla, özel yetenek sınavına kabul edilir. Bu adayların puanları sınavın yapıldığı yıl dahil iki (2) yıl süreyle geçerlidir.

- Kontenjanın %10’unun engelli öğrenciler için ayrılmasına karar verilmiştir.

- İlgili programa başvuran engelli öğrenci sayısının, engelliler için ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda, başvurular diğer adaylarla birlikte puan sıralamasına göre değerlendirmeye alınacaktır.

- Bunların dışındaki konularda ilgili yılın ÖSYM sınav kılavuzundaki usuller göz önünde bulundurulacaktır.

- Sınav sonuçları Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nün web sayfasında duyurulacaktır. https://www.artuklu.edu.tr/resim

- Adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır.

Örnek

Sınav Yönergesi*