T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖNLİSANS/LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN EK SINAV DUYURUSU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 01.10.2021 tarih ve 73154 Sayılı yazısı ve 15.10.2021 tarih ve 76443 Saylı yazılarına istinaden azami öğrenim süresini dolduran Lisans ve Önlisans son sınıf öğrencilerinin ek sınav haklarından faydalanabilmesi için 31.01 2022 tarihne kadar ilgili Fakülte ve Yüksekokullara başvurması gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılacaktır. Daha önce ek sınav haklarından başarısız dersler için faydalanıp hiç almadıkları veya devamsız sayıldıkları dersler için 2 ek sınav hakkı verilecektir. Uygulaması olan derslere bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde devam edebilecekleri ek süre verilebilecektir.

Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde olup ayrıca resmi bir yazı gönderilmeyecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuyla ilgili yazıları aşağıda sunulmuştur.

1-Ek Sınav Hakkındaki YÖK Yazısı

2-Ek Sınavlara Son Başvuru Tarihi YÖK Yazısı