Başvuru yaparken Arapça karakterlerin kullanılmaması gerekmektedir.
2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENİM ÜCRETLERİ TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ. (2026-2027 Öğrenim Ücretlerinin Açıklanacağı Cumhurbaşkanlığı Kararı Yayımlandığında Güncellenecektir.)
Bölüm bazında uluslararası öğrenci kontenjanları için TIKLAYINIZ.
Online Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ (PDF) (Türkçe)
Online Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ(VİDEO)
Başvuru ve Kesin Kayıt Takvimi (YÖS puanı ile öğrenci kabul eden programlar)
|
Başvuruların Alınması |
10.08.2026 – 21.08.2026 |
|
Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Belirlenmesi |
25.08.2026 |
|
Kesin Kayıtların Alınması |
31.08.2026 – 04.09.2026 |
|
Özel Yetenek Sınavının Yapılması (Güzel Sanatlar Fakültesi; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) |
Bölümler tarafından belirlenecektir. |
| Türkçe Yeterlilik Sınavının Yapılması (TÖMER) | Tömer tarafından belirlenecektir. |
|
Eğitim-Öğretimin Başlaması |
21.09.2026 |
Online başvuruda 4 adet belge yüklemeniz istenecektir.Tüm belgeler "pdf" formatında olması gerekmektedir.
BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Mardin Artuklu Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulü Yönergesi için TIKLAYINIZ.
BAŞVURU KOŞULLARI:
Başvuru koşulları Mardin Artuklu Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulü Yönergesi’nin aşağıda verilen 7 ve 8. Maddelerde belirtilmiştir.
Madde 7- (1) Başvurusu kabul edilecek adaylar şunlardır:
a) Liseden mezun durumda olmaları koşuluyla;
1) Yabancı uyruklu olanların, (Türkiye’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görmekte / mezun olmamaları şartıyla [Elçilik okulları, MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde ülkemize getirilen yabancı uyruklular hariç])
2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ile Türk vatandaşlığını kaybedenlere talepleri halinde verilen mavi kart sahibi olduklarını belgeleyenlerin (Türkiye’deki ve KKTC’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görmekte / mezun olmamaları şartıyla) (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)
3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların (Türkiye’deki ve KKTC’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görmekte / mezun olmamaları şartıyla)
4) T.C. uyruklu olup ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin [lise] tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
5) K.K.T.C. uyruklu olup; K.K.T.C.’de ikamet eden ve K.K.T.C.’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan / olacakların veya KKTC uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını yabancı bir ülkede tamamlayan TR-YÖS sonucuna sahip olanların
başvurularının kabul edilmesi,
b) Adaylardan
1) T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya K.K.T.C.’de tamamlayanların,
2) K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını (lise) K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan / olacaklar veya K.K.T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını yabancı bir ülkede tamamlayan TR-YÖS sonucuna sahip olanlar hariç),
3) a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç)
4) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan / olacaklar veya K.K.T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını yabancı bir ülkede tamamlayan TR-YÖS sonucuna sahip olanlar hariç),
5) Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyrukluların
6) (a) Türkiye’deki ve KKTC’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görmekte / mezun olmuş KKTC vatandaşları ve TC vatandaşlığından çıkanlar/Mavi Kartlıların
(b) Türkiye’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görmekte / mezun olmuş yabancı uyrukluların (elçilik okulları ve MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde ülkemize getirilen yabancı uyruklular hariç)
başvurularının kabul edilmemesi.
Madde 8- (1) Türkiye’deki ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran ve/veya mezun olan tüm adaylar (elçilik okulları, MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde ülkemize getirilen yabancı uyruklular hariç) 2026 yılı itibariyle ülkemizdeki ve KKTC'deki yükseköğretim kurumlarına sadece Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleştirilecektir.
KESİN KAYIT
-Kesin kayıtlar 31 Ağustos 2026-04 Eylül 2026 tarihleri arasında yapılacaktır.
-Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Ofisine şahsen gidip, istenilen belgelerin orijinallerini götürerek kayıt yaptırabilirsiniz. Vekaletname ile kayıt yapılmaz.
-Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan bölüm ve programlara yerleşen uluslararası öğrenciler ilgili birim tarafından yapılacak olan Özel Yetenek Sınavında başarılı olmak zorundadırlar.
-Başvuru, değerlendirme ve yerleştirme sonuçları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı resmi web sayfasında ilan edilir ve adaylara ayrıca tebligat yapılmaz.
-Başvuru ,yerleştirme ve kayıt sürecinde eksik, hatalı, tahrif edilmiş veya sahte evrak ibraz ettiği tespit edilenlerin kayıtları yapılmış olsa bile işlem iptal edilerek haklarında yasal işlem başlatılır.
-Kesin kaydı yapılan öğrenciler kayıt yaptığı tarihten itibaren 2 ay içinde yabancı kimlik numarası(YKN) veya Geçici Koruma Kimlik Belgesini ibraz etmelidir.
ÖNEMLİ NOT: Bu tarihler arasında kesin kayıt yapmayan/yapamayan öğrenciler, kayıt hakkını kaybedeceklerdir.
Kesin kayıt esnasında istenilen belgeler:
Türkçe Yeterlilik Düzeyi ve Eğitim-Öğretime Başlama
Türkçe yeterlilik düzeyi ve eğitim-öğretime başlama işlemleri Mardin Artuklu Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Yönergesi’nin aşağıda verilen maddelerine göre yapılacaktır.
Madde 18- (1) Öğretim dili Türkçe olan programlara kabul edilen öğrencilerin, öğrenimlerine başlayabilmeleri için Türkiye’deki üniversitelerin Türkçe Öğretim Merkezlerinin veya Yunus Emre Enstitüsü’nün yapmış olduğu Türkçe yeterlilik sınavlarından birinden en az C1 düzeyinde puan almış olmaları gerekmektedir. Türkçe yeterlilik düzeyini bu belge ile ibraz eden adaylar kayıt tarihinden itibaren yerleştirildikleri programlarda eğitim-öğretime başlarlar. Türkçe dil becerisinin öğrenime engel olacak düzeyde yetersiz olduğu değerlendirilen öğrencilerden, dil yeterliliklerini MAÜ-TÖMER tarafından yapılacak değerlendirme ile yeniden belgelemeleri talep edilebilir. Bu değerlendirme sonucunda yeterli bulunmayan öğrenciler, Türkçe hazırlık eğitimi almak üzere MAÜ-TÖMER’e kayıt yaptırmakla yükümlüdür.
(2) Türkçe eğitim veren programlara yerleşen ve kesin kayıt yaptırdığı tarihte Türkçe yeterlilik belgesi ibraz etmeyen öğrenciler, Türkçe hazırlık eğitimi almak üzere MAÜ-TÖMER’e kayıt yaptırmakla yükümlüdür; bu öğrenciler için Türkçe hazırlık eğitimi MAÜ-TÖMER tarafından yürütülür ve bu eğitimi almayan öğrenciler akademik programa başlayamaz.
Türkçe hazırlık eğitimine kayıtlı öğrencilerin öğrenim durumları Öğrenci Bilgi Sisteminde “Aktif Öğrenci/Yükseköğretim Türkçe Hazırlık Sınıfı Öğrencisi” şeklinde işlenir. Kesin kayıt tarihinden itibaren 2 yıl içinde yeterli Türkçe düzeyine sahip olduğunu MAÜ-TÖMER belgesi ile belgeleyemeyen öğrencilerin üniversite ile ilişikleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın teklifi ve Senato kararı ile kesilir.
Madde 19- (1) Öğretim dili Türkçe ile beraber belirli bir yabancı dil olan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler, TÖMER C1 sertifikasını ibraz etmek zorundadır. Daha sonra yabancı dil hazırlık eğitimi ile birlikte MAÜ-TÖMER'e devam edebiliriler. Yabancı dil eğitimi tamamlandıktan sonra talep edilmesi halinde Türkçe öğrenimi için bu öğrencilere 1 yıl ek süre verilir.
Madde 20- (1) Öğretim dili Türkçe olmayan bölümlere kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, o dile ait ulusal/uluslararası yeterlilik belgelerini ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir. Yeterlilik belgesi bulunmayan öğrencilerin, Yabancı Dil Muafiyet Sınavına girip başarılı olmaları gerekmektedir. Başarılı olmayan öğrenciler ilgili bölümün hazırlık sınıfına devam ederler.
--------------------------------------------
Mardin Artuklu Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Uluslararası Öğrenci Ofisi
