T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

2021 DGS İLE YERLEŞENLERİN KAYIT DUYURUSU

2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda Üniversitemizin lisans programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları, 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.(Cumartesi ve Pazar günleri kayıt yapılmamaktadır.)

-PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 17-22 Eylül 2021 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılacak olan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimizin, COVİD-19 Pandemi salgını nedeniyle E-Devlet(https://turkiye.gov.tr)web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırmaları önemle tavsiye etmekteyiz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER / KAYITLA İLGİLİ BİLGİLER

1-DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile yerleşenler için Önlisans Diplomasının aslı ya da yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı.

2- Transkript Belgesi ve Ders İçerikleri

3- 2 adet 4,5 x 6 cm boyutunda son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş fotoğraf

4- 2000 ve öncesi doğumlu erkek öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırmasında askerlik yönünden bir sakıncası olmadığına dair belge.

5-Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1-Kesin kayıt için, adayın bizzat başvurması gerekir.(E-Devlet kaydı yapanlar hariç) Ancak mazereti olanların noter vekâletnamesi vermeleri koşuluyla bir başkası tarafından da kayıtları yapılabilir.

2-Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti kabul edilmez.

3-Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

4-Posta ve eksik belge ile kayıt yapılamaz.

5- E-Devletten kayıt yapan öğrencilerin transkript ve ders içeriklerini bölüm başkanlarına ulaştırmaları gerekir.(En geç 15 Ekim 2021 tarihine kadar)

6- DGS ile gelen öğrencilerin hangi sınıfa intibak ettirilecekleri bölüm başkanının önerisi ve  Birim Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.

YÖK DGS 2021 Şartlı Kayıt Duyurusu

2021 Yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2021 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

KAYIT YERLERİ

Sağlık Bilimleri Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

Edebiyat Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

İslami İlimler Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi : Eski Hükümet Konağı Binası 1. Cadde MARDİN

Turizm Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

Güzel Sanatlar Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

Beden Eğitimi ve Spor YO : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır Yolu 5. km. MARDİN

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ