T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ

ARCHIPRIX 2022'de Artuklu Mimarlık'tan büyük başarı

2022 Archiprix Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması’nda 3.lük ödülünü alarak bizleri gururlandıran Züleyha Acar’ı kutlarız.

Züleyha “IRONA” isimli projesiyle bu sene Türkiye’deki tüm üniversitelerdeki mimarlık öğrencileri tarafından yarışmaya gönderilen 197 proje arasından ilk 12’ye kalarak bizlere ilk mutluluğu yaşatmıştı. 5 Mayıs günü yapılan ödül töreni ve kolokyumda da tüm projeler içinde 3. olarak bu mutluluğu taçlandırdı.

2021-22 Bahar Dönemi’nde yürütülen “Yaşam Santrali-Yeni Bir Habitat” temalı bitirme projesinde hazırlamış olduğu proje ile yarışmaya katılan öğrencimize süreç boyunca jüri ve ara atölyelerde destek sunan öncelikle grup yürütücülerini daha sonra projede görev alan tüm yürütücü arkadaşlarımızı da tebrik ederiz.

Züleyha Acar’ın ödül konuşması sırasında ifade ettiği görüşlere katılarak, Mardin Artuklu ailesi adına bizler, öğrencilerimize düşünsel özgürlük sunmaya ve tasarım dünyalarını mimarlık ortamında en etkili şekilde sunmalarına katkı sağlamaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

Proje Adı: IRONA
Proje Sahibi: Züleyha Acar
Stüdyo Yürütücüleri:
Serdar Aydın
Figen Işıker
Elvan Aynal Arcı

Online olarak gerçekleştirilen ödül törenindeki 3.lük ödülü kısmına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Archirpix Türkiye’ye dair:
Mimarlık eğitimi alanında en uzun soluklu ve en önemli ödül programı olan Archiprix Türkiye, genç mimarlar için başarılı bir mesleki kariyerin ilk adımını temsil ediyor. Yarışma aynı zamanda, yöntemleri ve yaklaşımları ile farklı öğretim kurumları arasında rekabeti artırmak, çalışılan proje konularının çeşitliliğini görmek, tartışma ortamını geliştirmek ve bu sayede ulusal düzeyde mimarlık eğitiminin kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktadır.
@archiprixtr @arkitera