T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ

Mimarhane Ödüllü Seçkisi'nde Artuklu Mimarlık'a ödül

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Mimarhane Ödüllü Seçkisi'nde Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencimiz SONGÜL BUDAK Kentsel Tasarım Projesi ile yarışma kapsamında seçilen 10 proje arasına girerek ödüle layık görülmüştür. Ayrıca yine fakültemiz öğrencilerinden ZEHRA AYSEL ve MUHAMMED TALİB ÖZERDEM'in yaptıkları çalışmalar da "Sergiye Hak Kazanan Projeler" arasına girmişlerdir.

Mimarhane Öğrenci Projeleri Seçkisi 2020’ye 596 başvuru yapılmıştır. Başvurular arasında temayla uyumu ve mimari niteliği bakımından değerlendirme kurulunun karşısına çıkması gerekli görülen toplam 139 proje bir sonraki aşamaya kalmıştır. Değerlendirme kurulu üyeleri, 139 proje içinden yaptıkları değerlendirmede 10 çalışmayı ödüle layık görürken, 24 tanesini de sergi kategorisine dahil etmiştir.

Ödül almaya hak kazanmış SONGÜL BUDAK ve çalışmaları sergilenmeye değer görülen ZEHRA AYSEL ve MUHAMMED TALİB ÖZERDEM'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.