T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

“Anadolu’nun Renkleri” Farklı Uluslarda Sanatseverlerle Buluşmaya Devam Ediyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Nesrin YEŞİLMEN koordinatörlüğünde yürütülen uluslararası sanatsal etkinlikler devam ediyor.

Araştırma Görevlisi İzzet ZORLU ve Midyat MYO’dan Öğretim Görevlisi Fatih YEŞİLMEN’in de dahil olduğu ekibin, Anadolu kültüründen ilhamla tasarladıkları sanatsal takıları, T.C. Dışişleri Bakanlığı Kuveyt Büyükelçiliği'nin 29 Ekim 2023 tarihinde düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda gala-özel gösteriminde sergilendi.

Kuveyt The Regency Hotel ev sahipliğinde, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir organizasyon gerçekleşti.  Farklı ülkelerden diplomatlar ve iş insanlarının da içinde olduğu 1000’i aşkın davetlinin katıldığı resepsiyona, üniversitemizi temsilen dahil olan akademisyenlerin sanatsal çalışmaları renk katmış oldu.

Aynı koleksiyon, 30 ve 31 Ekim 2023 tarihinde ise Kuveyt’te Boushahri Sanat Galerisi’nde “Anadolu’nun Renkleri-2” isimli sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında Kuveyt Büyükelçiliği’ni temsilen Konsolos Sayın Rahel Demirbilek Kuş, medya temsilcileri ve sanatseverler hazır bulundu. Açılış ile beraber ziyaretçilere sanat eserlerinin hikayeleri anlatıldı. MÜSİAD Kuveyt sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikler, veda gecesinde kendilerine sunulan teşekkür plaketi ile son buldu.

Doç. Nesrin YEŞİLMEN koordinatörlüğündeki ekip, Budapeşte ve Viyana sergilerinden sonra “Anadolu’nun Renkleri-2” isimli sergi ile beraber bu yılki 3. uluslararası sanatsal etkinliğini gerçekleştirmiş oldu.