T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Merkezi Araştırma Laboratuarı
  • /
  • Duyurular
  • /
  • HPLC ile Aflatoksin Analizine başlanmıştır.

HPLC ile Aflatoksin Analizine başlanmıştır.



Merkezi Araştırma Laboratuvarında Gıda ve yemlerde HPLC ile Aflatoksin ( B1-B2, G1-G2) analizi test denemeleri başarıyla tamamlanmıştır.

Araştırma Laboratuvarında Gıda ve yemlerde HPLC ile Aflatoksin ( B1-B2, G1-G2) analizi test denemeleri başarıyla tamamlanmış olup, numune kabul işlemine başlanmıştır. Aflatoksinler, bazı Aspergillus türleri tarafından üretilen mikotoksinler olup tahıllar, yemler, suyu uçurulmuş meyveler, kurutulmuş meyveler gibi işlenmemiş ürün çeşitlerinde görülen kanserojen ve yüksek derecede zehirli bileşenlerdendir. Ayrıca, önümüzdeki günlerde HPLC ile Okratoksin analizinin alt yapısı tamamlanarak, deneme testleri başarıya ulaştıktan sonra numune almaya başlanacaktır.

Bilgi için ;

Adres; Kampüs Yerleşkesi Diyarbakır Yolu Artuklu/Mardin, Merkezi Araştırma Laboratuvarı

Öğr. Gör Cemile GÜNBEĞİ ÇALIŞKAN

Kimyager: Leyla ERCAN

Tlf: 0482-213-40-02 \Dahili: 7235