T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KAPSAMINDA KAYIT HAKKI KAZANAN YEDEK ADAYLARIN LİSTESİ VE KAYIT İLANI

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMINDA

ASIL KAYITLAR SONRASINDA BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN KAYIT HAKKI KAZANAN YEDEK ADAYLARIN LİSTESİ VE KAYIT İLANI

FAALİYET/SÜREÇ

TAKVİM/TARİHLER

Kayıt Hakkı Kazanan Yedek Adaylar İçin Kayıt İlanı

07 Eylül 2022

Yedek Kazanan Adayların Kayıtlarının Yapılması

08-09 Eylül 2022

Enstitümüz lisansüstü programlarına 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Güz dönemi öğrenci alımı kapsamında alınan başvuru ilanı (05-17 Ağustos 2022) ve kazanan adayların ilanı (31 Ağustos 2022) neticesinde asıl kazanan adayların kayıt süresi 06.09.2022 tarihinde sona ermiştir. Asıl kazanan adaylardan kayıt yapmayanların yerine bazı lisansüstü programlarımızda boş kalan kontenjan sayısı kadar yedek kazanan adaylar, nihai değerlendirme puanına göre kayıt hakkı elde etmişlerdir.

Kayıt hakkı kazanan yedek adayların listesini görmek için tıklayınız.

Kayıt Hakkı Kazanan T.C. Uyruklu Adaylardan Kayıt İçin İstenen Belgeler

1. Öğrenci Kayıt Formu  (Enstitüden temin edilecektir)
  2. Diploma Belgesi; Yüksek lisans programları için lisans diploması, Doktora programları için lisans ve yüksek lisans diploması (belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  3. Mezuniyet Transkripti; Yüksek lisans programları için lisans not döküm belgesi, Doktora programları için lisans ve yüksek lisans not döküm belgeleri (belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı )
  4. ALES belgesi (belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  5. Yabancı Dil Belgesi, YDS/YÖK-DİL’den ya da YÖK tarafından kabul edilen eşdeğer bir yabancı dil sınavı olacaktır. (Yabancı dil puanı istenilen programlar için belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  6. Askerlik Durum Belgesi (belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  7. Bir adet renkli vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş olmalıdır)
  8. Kimlik Fotokopisi

Kayıt Hakkı Kazanan Uluslararası (Yabancı Uyruklu) Adaylardan Kayıt İçin İstenen Belgeler

1. Öğrenci Kayıt Formu (Enstitüden temin edilecektir)
  2. Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsolosluklarından veya noterden onaylanmış örneği.
  3. Banka Dekontu (dönemlik ücretin ödendiğine dair ödeme belgesi)
  4. Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu anlaşmalarla ya da Cumhurbaşkanlığı kararıyla vizeden muaf tutulmayan ülkelerin vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerinden/Konsolosluklarından alınacak öğrenci vizesi ya da geçerli ikamet izni, ikametgâh belgesi.
  5. Diploma/Mezuniyet Belgesi; Yüksek lisans programları için lisans diploması, (belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  6. Mezuniyet Transkripti; Yüksek lisans programları için lisans not döküm belgesi, (belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  7. YÖK onaylı üniversite tanıma belgesi, T.C. Vatandaşı olup yurtdışında eğitimini tamamlayanlardan ise Diploma Denklik Belgesi
  8. YÖK tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavı sonuç belgesi (Yabancı dil puanı istenen programlar için belgenin onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
  9. TÖMER C1 seviyesinde Türkçe yeterlilik düzeyini sağlamış olduklarına dair belge
  10. Yüksek lisans programları için bir (1) adet akademik referans mektubu
  11. Finansal destek mektubu ve/veya burs belgesi
  12. Bir (1) adet renkli vesikalık (son 6 ayda çekilmiş olmalıdır)

NOT: 1- Yedek kazanan adayların kayıtları 08-09 Eylül 2022 tarihleri arasında Enstitümüz Öğrenci İşleri Birimine şahsen yapılacaktır.

KAYIT YERİ: Enstitüler Binası (İslami İlimler Fakültesi Yanı)- Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 3. kat Öğrenci İşleri Bürosu Diyarbakır Yolu 5. Km Kampüs Yerleşkesi-MARDİN

TELEFON: 0 482 212 84 30 (Dahili: 7280, 7365)

NOT 2- Beden Eğitimi ve Spor İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile Kudüs ve Filistin Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt hakkı kazanan uluslararası (yabancı uyruklu) öğrenciler 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi öğrenim harçlarını kayıttan önce öğrenci numarasını kullanarak Öğrenci Bilgi Sistemi ile entegre olan Halk Bankası internet bankacılığı, banka şubesi veya banka ATM’si aracılığıyla yatırabilirler. Öğrenci, öğrenim harcını ödediğine dair banka dekontunu kesin kayıt esnasında diğer belgelerle birlikte Enstitü Öğrenci İşleri Birimine ibraz edecektir.