T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

Öğrencilerimizin Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi Ziyareti

Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü öğrencileri, 27 Aralık Çarşamba gününü bir takım etkinliklere katılmak için Mardin'de geçirdi.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü öğrencileri merkezi kütüphanede Sayın Derya Güngörmez tarafından karşılandı. Öğrencilere kütüphane işleyişi ve mevcut yayın istatistikleri hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin, alanları ile ilgili kaynaklar üzerinde araştırma/inceleme yapmalarının ardından Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına geçildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kampüsteki Gençlik Merkezi'nde öğrencilerin hangi olanaklara sahip oldukları bizzat daire başkanı Sayın Mehmet Bayar tarafından öğrencilere aktarıldı. Buradaki tanıtımlar bittikten sonra merkezi yemekhanede öğle yemeği yendi. Günün öğleden sonraki bölümünde öğrenciler, Öğretim Üyeleri Doç. Nesrin Yeşilmen, Dr. Öğr. Üyesi Aysel Alver ve Arş. Gör. İzzet Zorlu nezaretinde Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi'ni gezdiler.

Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde gösterimde olan "Duvarlar ve Ötesi" adlı sergiye interaktif bir şekilde dahil olan öğrenciler, eserlerin konularına göre yaratıcı drama etkinlikleri gerçekleştirdi. Sergiye hem rehberlik eden hem de halı kilim motiflerinin izinde hikaye anlatıcılığı da yapan müze ve sanat eğitmeni Sayın Hesen Chalak ile öğrenciler bir buçuk saatlik bir programa dahil oldular. Öğrenciler, duvarın sadece düz bir yüzey olmadığını, mağaralardaki duvar resimlerinden başlayan bir serüvenin duvar halıları ile devam ettiğini deneyimlediler. Sergiden sonra Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi'ni gezen öğrenciler, Mardin'de bir süre serbest vakit geçirdikten sonra Midyat'a dönüş yaptılar.