T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

Mücevher Tasarım Yarışmasında Ödüller Gala Gecesinde Sahibini Buldu

"Reborn, Mücevherin Sonsuz Döngüsü" temasıyla gerçekleşen tasarım yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılar ödüllendirildi.

Fakültemiz Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölüm Başkanı Sayın Doç. Nesrin YEŞİLMEN'in jüri üyelerinden olduğu yarışmanın gala gecesi Wow İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi. Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından 14’üncüsü düzenlenen yarışmada, 409 başvuru içinden seçilen 10 finalist tasarım gala akşamında muhteşem bir defileyle sergilendi. Yarışmada ilk üçe giren tasarımlardan birincilik ödülünü Yasemin Ladin Subaşı ‘Neomenia’ adlı tasarımıyla, ikincilik ödülünü İbrahim Burak Önal ‘Varoluşun Şifresi’ adlı tasarımıyla, üçüncülük ödülünü ise Eylül Candoğan ‘Su İyesi’ adlı tasarımıyla ödüllerini Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe’den aldı. Birinci 200 Bin TL, ikinci 125 Bin TL, üçüncü ise 75 bin TL ödül kazandı. MİB Başkanı Burak Yakın, tüm katılımcıları tebrik ederek, her biri birbirinden yaratıcı tasarımların arasından binbir emekle seçim yapan jüri üyelerine ve tasarımların hayata geçmesinde büyük katkı sağlayan tasarımcılara teşekkür etti ve emeği geçenlere plaketleri verildi. Ayrıca gecede mücevher sektöründe büyük emeği olan ustalar da anılarak, ustalara saygı ödül töreniyle plaketleri takdim edildi.