T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

Mücevher İhracatçıları Birliği'nin Fakültemizi Ziyareti

Mücevher İhracatçıları Birliği’ni temsilen Yönetim ve Denetim kurulundan oluşan bir ekip Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’ni ve Kuyumculuk Atölyesini Ziyaret etti.

03 Mayıs Cuma günü gerçekleşen ziyarete Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyelerinden Sayın Hüseyin Sönmez ile Sayın Bilal Talay, Denetim Kurulu Üyelerinden Sayın Oktay Atasoy ile Sayın Mehmet Çakar katıldılar. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vek. Doç. Dr. Yektanurşin Duyan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Aşılıoğlu, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğrt. Üyesi Aysel Alver ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nesrin Yeşilmen, Midyat MYO Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan ziyarette hazır bulundular. Birliğin Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne yapmış olduğu ziyarette sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücü hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümünün atölyesini gezip, öğrenciler ve tasarımlarıyla ilgilenen Sayın Hüseyin Sönmez ve beraberindeki ekip, öğrencilerin eksikliğini hissettiği malzeme ve cihazlar konusunda yardımda bulunacaklarını ve Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Toplantılarından birinin Midyat’ta yapılacağı müjdesini vererek fakülteden ayrıldı.