T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da

"Geometric Poetry (Geometrik Şiirsellik)" adlı sergi 24-26 Nisan 2024 tarihlerinde Center Rog'da sanatseverleri ile buluştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. İzzet ZORLU tasarladığı takılar ile Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da sergi açtı. Ljubljana Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Deja MUCK'un daveti üzerine "Geleneksel Kuyumculuk Şekillendirme Teknikleri" konulu İngilizce bir sunum da yapan ZORLU, Mezopotamya'nın kuyumculuk tekniklerinin doğduğu bir bölge olduğundan bahsetti. Mardin/Midyat'ın Telkari alanında gelişmişliğine ve coğrafi işaret aldığına da dikkat çekti.
Tasarımlarında Mardin'deki Artuklu devri eserlerinde mevcut geometrik süslemeleri kullanan tasarımcı sırasıyla Macaristan, Avusturya, Kuveyt ve Slovenya'da şehrimizden ilhamla elde ettiği tasarımları ve dolayısıyla bölgeyi tanıtmayı sürdürüyor. Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü öğrencilerinin, University of Ljubljana'da Erasmus Öğrenim Hareketliliği ve Staj imkanı elde etmeleri için girişimlerde bulunup, ilgili üniversitenin Erasmus Koordinatörü ile ön anlaşma yapan Arş. Gör. İzzet ZORLU, önümüzdeki dönemde değişim programının etkinlik kazanabileceği bilgisini verdi.