T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü Atık Yönetimi Tesisinde

Fakültemiz Personel ve Öğrencilerin Katılımı ile Atık Yönetimi Tesisine Teknik Gezi Düzenledi.

24 Nisan Çarşamba günü Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü, öğrencileri, akademik personelleri, ve fakülte sekreterinin de katılımıyla Haşimoğlu Çevre Entegre Atık Yönetimi Tesisi'ne teknik gezi düzenledi. Bu teknik gezi sayesinde; kullanım dışı kalan, geri dönüştürülebilir atık malzemelerin farklı yöntemlerle ham madde olarak yeniden üretim süreçlerine kazandırılması hakkında bilgi sahibi olundu. Takı sanatında atık malzeme kullanımı konulu bildiriler sunan, yayınlar yapan akademik personellerimiz ile atölye çalışmalarında atık malzeme kullanarak tasarımlar yapan bölüm öğrencilerimiz tesisi ilgiyle gezip, Haşimoğlu Müzesi'ni de ziyaret ettiler. Geri Dönüşüm/Geri Kazanım konulu sunumun ardından tesis bahçesinde bulunan atık malzemeler ile yapılmış çeşitli 3 boyutlu objeleri inceleyen öğrencilerimiz görevlilere yakın ilgilerinden dolayı teşekkür edip tesisten ayrıldılar.