T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİMİZ MICRO-FOLIE DİJİTAL MÜZE EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi'nin Fransız Enstitüsü Ankara işbirliği ile düzenlediği müze eğitimi etkinliğinde yüzlerce eserden oluşan koleksiyon incelendi.

Micro-Folie Dijital Müze Eğitim Programı kapsamından, Fransa’da bulunan 12 kültür kuruluşunun (Pompidou Merkezi, Versailles Sarayı, Cite de la Musique, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi-Paris, Orsay Müzesi vb.) işbirliği ile oluşturulan farklı disiplinlerden, çok yüksek çözünürlüklü dijitalleştirilmiş, yüzlerce eserden oluşan koleksiyon incelendi.

Micro-Folie Dijital Müze Eğitim Programı uygulaması iki bölümden oluşmaktadır. İlk kısım dijital tabletler aracılığı ile öğrencilerin koleksiyondaki eserleri bireysel olarak keşfedecekleri bir süreçtir. Programın ikinci kısmında seçilen eserlerin projeksiyon ekranı aracılığıyla müze eğitmeni tarafından detaylı anlatımıdır.

Etkinliğe katılan öğrenciler bu eğitim sayesinde dünyaca ünlü sanat eserleri ve mimari yapıları keşfedip, bu eserlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşacakları bir dijital müze deneyimi yaşadılar.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü öğrencileri ile beraber bölüm hocalarından Dr. Öğrt. Üyesi Aysel ALVER  ve Arş. Gör. Osman NASANLI müze eğitimi etkinliği sonrasi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni gezdiler. Dersliklerde ve atölyelerde vakit geçiren öğrenciler fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet IŞIK'ı makamında ziyaret ettiler.