T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KUYUMCULUK VE MÜCEVHER TASARIMI BÖLÜMÜ

Atilla Karat'ın Fakültemizi Ziyaretleri

Kuyumculuk ve Mücevher Sektörünün Duayenlerinden, "Atilla Karat Jewellery" Adlı Markanın Sahibi Sayın Atilla Karat Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü'nü Ziyaret Etti.

Kuyumculuk ve pırlanta alanına bir ömür veren, hem kuyumculuk tezgahında hem de ticaretinde pek çok başarılara imza atan Sayın Atilla Karat, 04 Nisan Perşembe günü bir takım görüşmelerde bulunmak üzere Midyat ilçemizdeydi. TBMM 22. dönem Mardin Milletvekili Sayın Nihat Eri ile beraber fakültemizde bulunan ve doğup büyüdüğü yerde kuyumculuk alanında bir lisans eğiminin verilmesinden çok memnun olduğunu belirten Karat, öğrencilerle ve öğretim üyelerimizle uzun süre sohbet edip, fikir alışverişinde bulundu. Midyat'ın sahip olduğu kadim gelenekten dolayı, Midyat'ta sanat eğiminin büyük bir fırsat olduğunu ve bölümün öğrencilerinin  ayrıcalıklı olduğundan söz eden ve samimi tavsiyelerde bulunan Karat, atölyede tasarlanan takılarla yakından ilgilendi.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü öğrencilerinin maddi/manevi destek ve staj imkanı sunma konularındaki taleplerine de olumlu yaklaşan Atilla Karat eline geçen her fırsatta fakültemizi ziyaret edeceği sözünü verdi.