T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ KIZILTEPE MESLEK YÜKSEKOKULU

• Ekim
  • SAAT

Mesleki Uygulama Dersinden Sahada Eğitim 🌱

Bugün, mesleki uygulama dersimizde öğrencilerimizle manastıra ait zeytin kapama bahçesine adım attık. Burada zeytinin yetiştiricilik şartları, ekolojik istekleri ve hasadın kritik önemini sahada inceledik.

Zeytinin doğal ortamında, nasıl yetiştiğini ve hangi şartlarda en iyi verimi verdiğini görmek, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi açısından oldukça değerliydi.

Ancak günümüz burada bitmedi! Öğrencilerimiz, dünyanın en değerli baharatlarından biri olan safranın ekimini de gerçekleştirdiler. Safran soğanının toprak isteği ve ürünün değerlendirilişi hakkında uygulamalı bilgi edinme fırsatı buldular.

Bu deneyim, öğrencilerimiz için sadece teorik bilginin ötesinde, doğayla iç içe gerçek bir uygulama deneyimi oldu.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü