T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

TÜİK Siirt Bölge Müdürlüğü Fakültemizde Seminer Verdi.

TÜİK Siirt Bölge Müdürü Musa Can Çil tarafından, fakültemizde 16 Mayıs 2024 tarihinde Amfi-1'de etkileyici bir seminer verildi. Bu önemli etkinliğe, çok sayıda öğrencimiz ve akademik personelimiz yoğun ilgi gösterdi.

Seminer boyunca, Musa Can Çil, TÜİK'in çalışmalarından, bölgesel istatistiklerin öneminden ve bu verilerin toplumsal ve ekonomik analizlerde nasıl kullanıldığından bahsetti. Öğrenciler, ülkemizin istatistiksel verilerini daha yakından tanıma ve bu bilgileri akademik çalışmalarında kullanma fırsatı buldular.

Katılımcılar, seminer boyunca interaktif bir ortamda sorularını yönelterek, bölgesel istatistikler ve veri analizi konularında derinlemesine bilgi edindiler. Musa Can Çil'in bilgi ve tecrübelerini paylaşması, öğrencilerimize ve akademik personelimize ilham verdi.

Bu tür etkinlikler, fakültemizin öğrencilerine sunduğu eğitim ve kariyer olanaklarını zenginleştirmekte ve onları geleceğe hazırlamaktadır. Seminerin sonunda, öğrenciler ve akademik personel, Musa Can Çil'e teşekkür ederek, onunla birebir görüşme fırsatı buldular.

TÜİK Siirt Bölge Müdürü Musa Can Çil'in sunduğu bu değerli seminer, katılımcılara önemli bilgiler sunarak, onların akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağladı.