Yenilenebilir Enerji Çalıştayına Çağrı

1-3 Mart tarihlerinde düzenlenmesi planlanan çalıştayda, ulusal ve uluslararası düzeyde önceliklerin, sorun ve ihtiyaçların ve daha birçok konunun dile getirilmesininim arzulandığı belirtildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının diğer türlere göre yeni sayılabilecek bir alan olması nedeniyle bu alandaki bilgi ve deneyim paylaşımının önemine değinen Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Günümüz dünyasında artan nüfus, hızlı kentleşme ve endüstriyel üretimle birlikte enerji ihtiyacı hızla artmaktadır. Enerji ihtiyacının kömür ve fosil yakıtlar gibi geleneksel kaynaklardan sağlanması, bu kaynakların sınırlı olması yanında maliyet ve çevre problemlerini de beraberinde getirmiştir. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı yenilenebilir veya temiz enerji kaynakları birçok ülkenin yöneldiği ve yatırım yaptığı bir alan haline gelmiştir.“ dedi.

Başta Türkiye’nin de üyesi olduğu OECD ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin enerji politikalarında değişikliğe giderek yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimi ve kullanımını teşvik etmekte olduğuna dikkat çeken Özcoşar, Ülkemizin de son yıllarda bu alanda yaptığı yasal düzenlemeler ve yatırımlar ile yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimini ve kullanımını teşvik eder nitelikte hamleler yaptığını belirtti.

“Yenilenebilir Enerji” çalıştayının online olarak yapılacağını belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Cemal OĞUZ; açılış konuşmaları, genel oturumlar, sunumlar ve flash konuşmalar ile etkileşimli, canlı ve verimli olacak  Çalıştaya, Ülkemizdeki ve birçok ülkeden bilim insanının, kamu kurum yetkilisinin, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin katılımını beklediklerini ifade etti.

Detaylı bilgi için çalıştay sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.artuklu.edu.tr/enerji