Üniversitemizin Geliştirdiği Takı Tasarımlarını Dünya İzledi

Kuyumculuk Sektörünün  gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayan dünyanın önde gelen takı sanatının tanıtıldığı, İstanbul Jewellery Week tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen dijital etkinlik günlerine Üniversitemiz de katıldı.

İstanbul Jewellery Week 7-10 Aralık 2020 tarihleri arasında ilk kez düzenlenen ve tüm gün süren dijital etkinlik serisinde; tasarımcı, usta, atölye ve galeri, koleksiyonlara ait  sunum ve seminer etkinlikleri gerçekleştirildi.

Bu yıl Pandemi sürecinden dolayı seyahat edemeyen yabancı tasarımcıları dijital olarak konuk eden   İstanbul Jewellery Week, dört gün boyunca devam eden   toplamda 25  etkinlikte, yerli ve yabancı katılımcılar sosyal medya üzerinden sunumlarını yaparak hünerlerini sergiledi.

Üniversitemiz, dünya çapında ilgiyle izlenen ve Türkçe/İngilizce çift dilli ve alt yazılı yayınlanan dijital sunumlar, takının, tasarımcının, ustanın, ve gelecek vadeden tasarımcının kendilerini ifade edebildiği ve Dünya Takı Sanatçılarının da davet edildiği IJW etkinliklerinde yerini alarak, Midyat Telkâri sanatı ile işlenmiş eserler  ile MAÜ Güzel sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Yeşilmen’in sanatçı kimliği ile  kendine has takı tasarımlarını uluslararası topluluklara tanıttı.

Konuya ilişkin görüş bildiren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İstanbul Jewellery Week  tarafından düzenlenen dijital etkinliklerin, sektörün önemli firmalarını ve markalarını alıcılarla buluşturarak yeni iş fırsatları ile bilgi paylaşımı açısından en uygun platform olduğunu belirterek,   Mardin’in Telkâri sanatının ve Üniversitemiz akademisyenlerinin özgün tasarımlarının dünyaya tanıtılıyor olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz Güzel sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Yeşilmen iki gün katıldığı dijital fuarda ilk gün Telkari Tasarım Atölyesinden ‘Telkâri Sanatı ve İnovasyon’ üzerine bir sohbet  gerçekleştirdiğini, ikinci gün ise sanatçı kimliği ile  kendine has takı tasarımlarının tanıtımını yaptığını söyledi.