MAÜ-ÇÖZMER

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek ‘Kariyer Günleri’ Programımız Kampüste Başladı

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından üniversitemizin ev sahipliğinde yürütülen TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi kapsamında üniversitemizde 2 günlük (3-4 Ekim 2022) "Kariyer Günleri" düzenleniyor.

Üniversite Kampüsümüzde Dicle kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz işbirliğinde düzenlen Kariyer Günleri düzenlenen açılış programıyla başladı.

Açılış programına Mardin Valimiz Mahmut Demirtaş, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Ekibi, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, İl Kurum Yöneticileri, üniversite hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış programı projenin tanıtımını yapmak üzere hazırlanmış olan kısa filmin gösteriminin yapılmasıyla başladı.

Mardin Valimiz Mahmut Demirtaş, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı tarafında gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Kariyer Günleri açılış kurdelesi kesildi.

Mardin Valimiz Mahmut Demirtaş, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve misafirler Kariyer Günleri kapsamında açılan bütün firma stantlarını ziyaret ederek bilgi aldılar.

Özcoşar: “Kariyer Günleri Programı, Öğrencilerin Kariyer Gelişimleri ve Mesleki Yaşantıları Açısından Son Derece Önemli”

Yetmişi aşkın firmanın öğrencilerimizle görüşmek, firmalarının tanıtım yapmak, insan kaynakları ve işe alım süreçlerini anlatmak, kariyer gelişimiyle ilgili sorulara cevap vermek amacıyla stantlar açtığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kariyer Günleri programının Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri için kariyer gelişimi konusundaki sorularına cevap bulacakları ve ek destek alacakları bir platform işlevi göreceğini de ifade etti.

Kariyer Günleri programı boyunca firma temsilcilerinin katılımlarıyla "Mini Paneller" düzenleneceğini de sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,  düzenlenecek olan Kariyer Günleri'ne üniversitemizde öğrenim görmekte olan öğrencilerin katılımı, kariyer gelişimleri ve mesleki yaşantıları açısından son derece önemlidir açıklamasını yaptı.

Kariyer Günlerimiz gün süreyle farklı etkinliklerle kampüste devam edecek.