MAÜ-ÇÖZMER

Üniversitemiz Deprem Mağduru Öğrencileri Özel Öğrenci Olarak Alacak

Bölgemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin açılışı ertelenmiş akabinde bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verilmişti.

Bu karar doğrultusunda, Üniversitemizin bahar yarıyılı öğretim süreci 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak.
Sağlık, turizm, spor, öğretmenlik gibi uygulama gerektiren derslerin uygulamalı alanları yüz yüze eğitimlerini sürdürecek. Uygulamalı derslerin dışındaki bütün dersler uzaktan öğretim şeklinde işlenecek.

Depremden Etkilenen Öğrenciler Üniversitemizde Okuyabilecek

Yaşanan depremden etkilenen öğrenciler bu süreç içerisinde farklı üniversitelerde özel öğrenci olarak öğrenimlerini sürdürebilecek.
Bu kapsamda üniversitemiz de  depremden etkilenen öğrencileri başvurmaları halinde özel öğrenci statüsüyle alacak.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesinde özel öğrenci olmak isteyen öğrencilerin depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmaları veya birinci derece yakınları deprem bölgesindeki illerde ikamet edip deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı olmaları gerektiğini belirtti.

Özcoşar, uygulamalı derslerini yüz yüze olarak Mardin Artuklu Üniversitesinde almak isteyen deprem mağduru öğrencilerin başvurularını beklediklerini ifade etti.

Özel öğrencilik için ayrıca bir ücret ödenmeyecek

Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrenciler hazırlayacakları başvuru dilekçesi ile özel öğrenci olmak istediği üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığına başvurabilecek.

Özel öğrenci olma şartlarını taşıyan ve başvurusu kabul edilen öğrenciler kendi üniversitelerinde okumuş sayılacak ve başarıları kendi üniversite sistemlerinde kayıt altına alınacak.

Özel öğrencilik için ayrıca bir ücret ödenmeyecek.