MAÜ-ÇÖZMER

Uluslararası Dijital Atık Projemiz Sona Erdi

Üniversitemiz ortaklığında 2021 yılından itibaren uygulanan 'Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571)’ adlı dijital atık projemizin kapanış toplantısı ortak kuruluşların proje yöneticileri ile Romanya' nın Constanta Şehrinde Ovidius Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ASEM) koordinatörlüğünde yürütülen projede; Mardin Artuklu Üniversitemiz, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği ve Ankara Bilgi Paylaşım Topluluğu yerel ortak; Romanya Köstence Ovidius Üniversitesi; Portekiz Embaixada da Juventude; Lübnan Aie Serve; Fransa Solution Derneği ulus ötesi ortaklar olarak yer aldı.
Dijital atıklara dikkat çeken ve proje kapsamında projenin tüm süreçlerini içine alan bir web sayfası, Dijital atık el kitabı, Dijital Atık aplikasyonu ve Üniversitemiz iş paketi olan 'Dijital Atık Belgeseli' hazırlandı.
Tüm çıktıların farklı ortakların çalışmaları ile üretildiği ve yaygınlaştırmaların yapıldığı proje üniversitemiz adına Proje Koordinatörü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Semra Gürbüz ve Proje İletişim Sorumlusu Öğretim Görevlimiz Hanife Yeşilyurt tarafından yürütüldü.