MAÜ-ÇÖZMER

Rektörümüz Üniversitemizde Yayımlanan Dergilerimizin Editörleriyle Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversitemiz bünyesinde hazırlanan ve akademik yayım üreten dergilerimizin editörleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, dergilerimizin ulusal ve uluslararası indekslere dahil edilmesi ve bütün akademik yayımlarımızın bu indekslerde taranması süreçleri değerlendirildi.
Toplantıda bir sunum yapan Üniversitemiz Süreli Yayımlar Koordinasyon Birimi Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Turgut, üniversitemizde yayımlanan akademik dergiler ile ilgili bilgiler verdi.
Üniversitemiz bünyesinde Artuklu Akademi, Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi, Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi, Artuklu Sanat ve Beşeri Bilimler Dergisi (ARTS), Artuklu International Journal of Health Sciences Dergisi, Filoloji Bengü Dergisi, Internatonal Journal of Mardin Studies Dergisi (IJMS), Mukaddime, The Journal of Mesopotamian Studies (JMS) Dergisi olmak üzere toplam dokuz adet akademik yayım üreten dergi bulunuyor.
Rektörümüz Özcoşar, akademik dergilerin yayımlanmasında emek veren editörlere ve ekiplerine teşekkür ederek ihtiyaç duyulacak her alanda akademik yayımlarımızın destekleneceğini ifade etti.