MAÜ-ÇÖZMER

Öğrencilerimize Mardin’in Tarihi Yerlerini Gezdirdik

Yükseköğrenim görmek üzere üniversitemizi kazanan öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz uyum programına Mardin gezisiyle devam ettik.

Kampüsümüzde gerçekleştirdiğimiz ve Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın da öğrencilere eşlik ettiği tanışma, müzik, konser ve tanıtım stantları etkinliklerinin ardından öğrenciler, Üniversitemizin Sağlı Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen programla köklü bir medeniyete ve tarihi zenginliğe sahip Mardin’i gezdiler.

Mardin gezisinde öğrencilerimize Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Bayar ve Şube Müdürü Mehmet Fidan rehberlik ettiler.

Öğrenciler Kasımiye ve Antik Dara Kenti’ne Hayran Kaldılar

Üniversitemize 2022 yılında yerleşen öğrencilere yönelik oryantasyon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar; öğrencilerin akademik çalışmaları ile birlikte sosyal, kültürel ve sportif anlamda vakitlerini geçirmelerinin önemli olduğunu, üniversite olarak şehirle bütünleşen ve aynı zamanda tarihinden aldığı ilhamla öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek gibi bir ödevlerinin bulunduğunu, öğrencilerine bir aile ortamı sağlamaya çalıştıklarını ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı organizesinde uyum etkinliklerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Mardin’e yeni gelen öğrenciler, yapımına  Artuklu Dönemi’nde başlanan ve Akkoyunlu Hükümdarı Cihangiroğlu Kasım Padişah döneminde tamamlanan Kasımiye Medresesi ile Doğu Roma İmparatorluğu’nun doğu sınırını Sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kurduğu Dara Antik Kentini gezdiler.

Öğrenciler Bol Bol Fotoğraf Çekip Aileleriyle Paylaştılar

Öğrenciler Kasımiye Medresesi ve Dara Antik kenti gezileri esnasında bol bol hatıra fotoğrafları çekerek aileleriyle paylaştılar.