Mardin Tıp Fakültesi Binası Yapım Süreci Başladı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mardin Artuklu Üniversitemiz bünyesinde 2021 yılında Tıp Fakültesi kurulma kararı verilmiş ve 1 Mayıs 2021 tarihinde karar Resmi Gazete'de yayınlanarak Mardin Tıp Fakültesinin kuruluş kararı resmi olarak onaylanmıştı.

Mardin Artuklu Üniversitemizde Tıp Fakültesinin kurulması için o dönem sürdürülen yoğun çalışmalar sonunda verilen bu karar Üniversitemizde ve ilimiz Mardin’de büyük bir sevince neden olmuştu.

Bugün itibariyle Mardin Artuklu Üniversitemizde Tıp Fakültesi yapımında yeni bir süreç başladı. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi binasının yapılacağı alanda ilk kazı yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve ilgili yetkililer tarafından yapılan alan incelemelerinin ardından Hayırsever Nezir Sürücü’nün de katılımıyla kazı makineleri girerek ilk kazı çalışması yapıldı.

Rektörümüz Özcoşar: Mardin Tıp Fakültesinde Yeni Bir Döneme Girildi

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Temel Tıp Bilimleri Binası temeli için başlayan ilk kazıyla Mardin’imizin heyecanla beklediği Tıp Fakültesinde yeni bir döneme girildiğini belirtti.

Tıp Fakültemizin Mardin Artuklu Üniversitemiz kampüsüne çok yakışacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Tıp Fakültesinin sağlık alanında şehrimize ve bölgemize önemli katkılar sağlayacağının da altını çizdi.

Hayırsever İş İnsanı Nezir Sürücü’ye Rektörümüzden Teşekkür

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Tıp Fakültemizin yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanı Nezir Sürücü'ye bu anlamlı ve önemli katkısından dolayı ayrıca çok teşekkür etti.