Erasmus+ Yükseköğretim Arkeoloji Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu

Üniversitemiz, Dicle Üniversitesi'nin yürütücülüğünü üstlendiği Erasmus+ Yükseköğretim Arkeoloji Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu'na akademik paydaş olarak dahil olmuştur.

Bu konsorsiyumun hayata geçebilmesi için gerekli imzalar, Sayın Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı'nın da katılımıyla düzenlenen törende Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp tarafından atıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar bu konsorsiyum için şu ifadeleri kullandı: "Bu protokol bizim de üniversite olarak ciddiye aldığımız üç ana hususta önem arz ediyor. Öncelikle uluslararaılaşma hususu: Erasmus+ gibi programlar ve bu tür konsorsiyumlar üniversitemizin ve bölgenin uluslararasılaşmasına ivme katıyor. İkincisi sektörel sinerji: başta üniversitelerimiz olmak üzere diğer sektörlerle iş birliği yapabilme olanağı tanıyor ve kendi potansiyelimizi diğer potansiyellerle birleştirerek arttırma yoluna gidiyoruz. Son olarak ise bu konsorsiyumun Arkeoloji gibi bölgenin değerlerini ortaya çıkarabilecek bir alanda olması çok önemli. 3 bileşenden ortaya çıkan bu sinerjinin üniversitelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Bu konsorsiyum 2022-2027 yılları arasında geçerli olacak olup 2022 senesi için üniversitemiz Arkeoloji bölümünden 3 öğrenci staj hareketliliğinden, 2 akademik personelimiz ders verme hareketliliğinden ve 2 akademik personelimiz de eğitim alma faaliyetinden yararlanabileceklerdir.