MAÜ-ÇÖZMER

Bir Haftada Üç Akademik Kongre

Üniversitemiz, akademik çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Üniversitemiz tarafından bir hafta içinde üç akademik kongre düzenlendi.

İlk Akademik Etkinlik Uluslararası Mitoloji Kongresi
Son bir hafta içerisinde Üniversitemiz tarafından üç akademik kongre gerçekleştirildi.
Haftanın ilk etkinliği Uluslararası Mitoloji Kongresi oldu. Uluslararası Mitoloji Kongresi yurt içinden ve yurt dışından 200'ü aşkın akademisyen ve bilim insanının katılımıyla üniversite kampüsünde üç farklı salonda tarih, dilbilim, sanat tarihi, edebiyat, sosyoloji, antropoloji, felsefe başta olmak üzere birçok alanda 51 oturumda gerçekleşti.
Kongre hem çevrim içi hem de yüz yüze olarak çalışmalarını sürdürdü.

Suriye’de Gerçeklik ve Suriye’nin Geleceği Konuşuldu
Üniversitemizde haftanın ikinci kongresinde Suriye’de erken iyileşme başlığı yerli ve yabancı uzmanlarca masaya yatırıldı.
Üniversitemiz organizasyonunda ve ev sahipliğinde, Ümran Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Kadim Akademi ile işbirliği içinde düzenlenen kongrede Suriye’de gerçeklik, erken iyileşme süreçleri ve geleceğe perspektifler değerlendirildi.

Acil Tıp Alanındaki Güncel Gelişmeler Mardin’de Paylaşıldı
Geçen hafta son olarak Tıp Fakültemiz ve Türkiye Acil Tıp Vakfı tarafından Mardin’de Acil Tıp Günleri Sempozyumu düzenlendi.
Başkanlığını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir’in yaptığı sempozyumda Acil tıp alanında uzmanlar, hekimler, sağlık personeli ve öğrenciler bir araya gelerek acil tıp alanındaki en güncel gelişmeler tartışıldı ve paylaşıldı.
Acil tıpta karşılaşılan zorluklar, yeni tedavi yöntemleri ve güncel araştırmalar hakkında da bilgiler verildi.
Bu sene ilk öğrencilerini alan ve birçok alanda asistan doktor yetiştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesinin imza attığı önemli etkinliklerden olan Acil Tıp Günleri Sempozyumu, acil tıp alanında çalışan herkes için önemli bir bilgi ve deneyim paylaşım platformu oldu.

Rektörümüz Özcoşar: Akademik ve Bilimsel Etkinlikler Devam Edecek
Bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak kurulan Mardin Artuklu Üniversitesinin özellikle son 5 yılda vizyonuna yeni odaklar ekleyerek Turizm, Tarım, Ticaret, Tasarım, Tıp ve Teknoloji alanlarında da önemli çalışmalar yapmaya başladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu çalışmaları destekleyici akademik etkinlikleri de aralıksız olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.
Rektörümüz Özcoşar, bölüm çeşitliliği, öğrenci sayısı, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim olanaklarıyla Türkiye’nin büyüyen üniversitelerinden olan Mardin Artuklu’nun ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliği içinde akademik üretime, bilimsel etkinliklere ve toplumun önünü açmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.