T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Öğretim elemanlarımızdan yeni kitap

Fakültemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üye. Emre Aşılıoğlu ile yine fakültemiz kadrosunda olup görevlendirmeyle Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalışmakta olan Arş. Gör. Sezer Ahmet Kına'nın editörlüğünü üstlendiği Black Mirror: Aynadan Yansıyanlar çıktı.

Black Mirror: Aynadan Yansıyanlar, 2011’den beri ekranlarımızda yer bulan ve toplam yirmi üç epizoduyla izleyicilerini teknolojinin durumuna dair düşünmeye sevk eden Black Mirror serisini odağa alıyor. Serinin epizotlarının suçtan psikanalize, yapay zekâdan gözetime, siyasal iletişimden dijitalleşmeye varan çeşitli perspektiflerden incelendiği kitapta fakültemiz öğretim elemanlarından Doç. Dr. Mehmet Işık'ın, Doç. Şefik Özcan'ın, Arş. Gör. Kübra Çiçekli'nin, Arş. Gör. Kansu Özden'in de yazıları bulunuyor.

Önsözünün dilbilimci ve iletişimbilimci Sevgi Can Yağcı Aksel tarafından kaleme alındığı Black Mirror: Aynadan Yansıyanlar, Türkçe alanyazında bir seriye ilişkin yapılan nadir çalışmalardan biri olma özelliğini taşırken disiplinlerarası izleğiyle dikkat çekiyor.