T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
DOĞUMUNUN 100. YILINDA NECATİ CUMALI
ULUSAL JÜRİLİ ÇEVRİMİÇİ KARMA SERGİ- MAYIS 2021

Bu yıl 13 Ocak 2021 tarihinde 100. Doğum Yıldönümünü kutladığımız Türk edebiyatının ve sanatının en üretken isimlerinden, “Yaşlanmaz Şair Çocuk” Necati Cumalı anısına Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığı ile 17-21 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Doğumunun 100. Yılında Necati Cumalı Ulusal Jürili Çevrimiçi Karma Sergisi”ne üniversitelerin ilgili alanlarındaki tüm akademisyenler ile lisans ve lisansüstü öğrenciler davetlidir. Necati Cumalı’nın hayatına, eserlerine ve bu eserlerden sinemaya uyarlanan filmlere ilişkin resim, illüstrasyon, grafik, karikatür, video, alanlarından her türlü sanat eseri ile sergiye katılım mümkündür. Kıymetli eserlerinizi bizimle paylaştığınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

KATILIM KOŞULLARI

1. Doğumunun 100. Yılında Necati Cumalı Ulusal Jürili Çevrimiçi Karma Sergisi’nin odağı Necati Cumalı ve eserleridir.
  2. Çevrim içi sergi, resim, animasyon, heykel, performans, seramik, grafik, illüstrasyon, karikatür, özgün baskı, fotoğraf ve video alanları ile sınırlandırılmıştır.
  3. Konu, teknik ve eser boyutu serbesttir.
  4. Katılımcılar en fazla iki eser ile katılım sağlayabilirler.
  5. Sergiye katılım ücretsizdir.
  6. Sergiye eserle başvurmak için; düzenleme kurulunun belirlemiş olduğu “Sergi Başvuru Formu”, eksiksiz hazırlanarak galeri@artuklu.edu.tr adresine elektronik posta ile gönderilmelidir.
  7. Tüm katılımcılara sergi sonunda katılım belgesi e-posta yoluyla gönderilecektir.
  8. Sergiye katılım için son başvuru tarihi 3 Mayıs 2021’dir.
  9. Sergilenecek eserler için e-katalog hazırlanacaktır.
  10. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde düzenleme kurulu kararları geçerlidir.
  11. Katılımcılar, Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Web Sayfasında yer alan katılım formunu doldurarak, eser görsellerini ve kendi fotoğraflarını yüksek çözünürlükte, maksimum 12 mb boyutunu aşmayacak şekilde jpeg ya da pdf formatında galeri@artuklu.edu.tr adresine göndermelidirler.
  12. Video dosylarının h264 ile kodeklenmiş ve 1920x1080 çözünürlüğünde olması gerekmektedir.
  13. Jüri değerlendirme sonuçları katılımcılara mail yolu ile bilgilendirilecektir.

Sergi başvuru formu için tıklayınız.