T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
  • /
  • HABERLER
  • /
  • Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı’nda keyifli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Toprak ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Temiz de katılarak bizleri mutlu ettiler.

Gastronomi Topluluğu öğrencilerimizin büyük bir özveriyle organize ettiği bu etkinlikte, fakültemizin coğrafi işaret tescilini aldığı üç yöresel lezzet — Alluciye, Irok ve Harire — ile birlikte ferahlatıcı Reyhan Şerbeti misafirlere ikram edildi. Katılımcılara bu lezzetlerin hikâyeleri ve hazırlanışları hakkında bilgiler de öğrencilerimiz tarafından paylaşıldı.

Özellikle Turizm Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, geleneksel tatlarımızı hep birlikte yaşatmanın mutluluğunu paylaştık. Hem öğrenip hem tatmanın güzel bir örneği olan bu günde, mutfak kültürümüz bir kez daha gönüllerde yer etti.