MAÜ ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de Yerini Aldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtılması için yükseköğretim tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek küresel ölçekteki sanal fuar olan "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020" uygulamasını 20-22 Temmuz’da hayata geçirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi de, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretim tarihinde ilk kez gerçekleştirilecek olan Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı’nda yerini aldı. Sanal fuar, Türk diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu 142 ülkede dikkatleri Türk yükseköğretimine çekmeyi, yükseköğrenim çağındaki gençleri sanal ortamda üniversitelerle buluşturmayı, uzaktan öğrenme ve öğretim de dâhil yükseköğretimde sunulacak imkânlarla ilgili bilgilendirmeyi hedefliyor.

Sanal fuarda uluslararası öğrencileri selamlayan video konuşmasında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, ülkemizde eğitim görmek isteyen gençleri üniversitemizde eğitim almaya davet etti. Rektör Özcoşar, mesajında “Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bugün yaklaşık 1500 uluslararası öğrenciye kapılarını açmıştır. Her yıl bu sayı katlanarak artmaya devam etmektedir. Mardin gibi kadim ve tarihi bir şehirde alanında yetkin ve nitelikli ulusal ve uluslararası akademik personeli ile siz değerli öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için üniversitemize eğitim almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğünün öncülüğünde Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’ye katılım gösterecek olan Mardin Artuklu Üniversitesi ile birlikte Türkiye'deki tüm üniversitelerin de katılım göstermesi beklenmektedir.

Kayıt ve detaylı bilgi için alttaki linklere tıklayabilirsiniz;