2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminde Üniversitemizde Uygulanacak Eğitim Modeli

Sevgili öğrencilerimiz, velilerimiz ve sosyal paydaşlarımız

Covid-19 pandemisinin etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği bu günlerde, Üniversitemizde uygulanacak eğitim modeliyle ilgili olarak Senatomuzda yapılan yoğun müzakereler sonucunda:

1. 2020-2021 öğretim yılı güz döneminin teorik bütün derslerinin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesine,

2. Uygulama derslerinde yüz yüze eğitimin kalite standardını korumak amacıyla, güz döneminin bütün uygulama derslerinin bahar dönemine ertelenmesine,

3. Bahar döneminde ders yükü limitini aşmamak için, bu döneme ait aynı kredi kadar teorik dersin güz döneminde işlenmesine (öne çekilmesine); dolayısıyla, güz döneminde teori ağırlıklı ve uzaktan eğitim, bahar döneminde ise uygulama ağırlıklı yüz yüze eğitim modelinin uygulanmasına karar verilmiştir.

Yeni öğretim yılında yüz yüze eğitim yapmak için bütün hazırlık, umut ve beklentilerimize rağmen, belirtilen kararları almak durumunda kaldık. Söz konusu kararların alınmasında:

1. İlimizin, Covid-19 panedemisi tedbirleri sıkılaştırılan 14 il kapsamında bulunması,

2. KYK yurdu ve özel öğrenci yurtlarında konaklama kapasitesinin pandemi nedeniyle önemli oranda düşürülmüş olması,

3. Bahar dönemine kadar pandeminin etkisinin azalabileceği beklentisi,

4. Bütün bunlara bağlı olarak öğrencilerimizin sağlığı ve başarısına ilişkin hassasiyetlerimiz etkili olmuştur.

İlgi ve bilginize önemle ve saygıyla duyurulur.

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ