Beslenme ve Diyetetik Öğrencileri İçin Mesleğe İlk Adım: Oryantasyon Etkinliği
Beslenme ve Diyetetik Öğrencileri İçin Mesleğe İlk Adım: Oryantasyon Etkinliği
Bölümümüz, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına bölümümüze yeni yerleşen 1. sınıf öğrencilerimize yönelik Oryantasyon Etkinliği düzenledi. Etkinlik, 16 Ekim 2025 tarihinde Genç Ofis’te saat 10.00’da fakülte ve bölüm tanıtımıyla başladı.
Açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Reşit Yıldız ile Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Aziz Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz, konuşmasında bölümün kuruluş süreci, akademik kadro yapısı ve müfredatın genel çerçevesi hakkında bilgi verdi.
Etkinlik, Öğrenci Uyum & Akran Mentorluk Komisyonu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildi. Programın hazırlanmasında ve yürütülmesinde Doç. Dr. Serap Toprak Döşlü, Doç. Dr. Abdulkerim Hatipoğlu, 4. sınıf temsilcisi ve mentor Elif Kavak, Sağlık ve Spor Topluluğu Başkanı Esra Teymur ile Beslenme ve Diyetetik Topluluğu yönetim üyeleri Muhammed Akgül, Kerem Çoban ve Ronay Karagözlü görev aldı.
Program kapsamında bölüm öğretim elemanlarımız kendilerini tanıtarak verdikleri dersler hakkında kısa bilgiler paylaştı. Ardından yeni öğrencilerimiz kendilerini tanıtarak bölüme dair ilk paylaşımlarını gerçekleştirdiler. Akran mentor tanıtımının ardından Sağlık ve Spor Topluluğu, Beslenme ve Diyetetik Topluluğu, Genç Kızılay ve Genç TEMA topluluklarının temsilcileri, yıl boyunca yürütecekleri faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Program, Beslenme ve Diyetetik Topluluğu üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan glütensiz ürünlerin ikramı ve samimi sohbetlerle sona erdi. Katılımcılar, etkinliği çok beğendiklerini, benzer etkinliklerin tekrarlanmasını istediklerini ve bu tür buluşmaların bölüm aidiyetini güçlendirdiğini ifade ettiler.