Arap Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu Tarafından Eski Mardin Medreselerine İnceleme Gezisi Düzenlendi
Bölümümüz Arap Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ahmet GEMİ ve öğretim elemanlarının rehberliğinde, Eski Mardin'de bulunan medreselere yönelik bir inceleme gezisi gerçekleştirdi.
Gezi kapsamında Zinciriye, Kâsımiye ve diğer tarihî medreseler yerinde incelendi. Bu yapılar üzerinden çok yönlü ve kültürlü ilim geleneğinin bölgedeki yansımaları, mimarî özellikler ve eğitim tarihine katkıları ele alındı.
Akademik rehberlik eşliğinde yürütülen program, öğrencilerin hem kültürel mirasa yönelik farkındalıklarını artırmayı hem de Arap dili ve edebiyatı perspektifinden medrese geleneğini yerinde gözlemlemelerini sağlamayı amaçlamıştır.
Bölümümüz, öğrencilerin tarihî ve kültürel değerlerle doğrudan temas kurduğu bu tür saha faaliyetlerini desteklemeye devam etmektedir.