T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖMERLİ MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRLÜĞÜ
  • TARİHÇE

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

TARİHÇE

Yüksekokulumuz 17.04.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı Kanunla Değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Mardin ili Ömerli ilçesinde kurulmuştur. 25.04.2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan karara göre Meslek Yüksek Okulu bünyesinden Ömerli Meslek Yüksekokuluna aktarılmıştır. Kamu ve özel sektörde çalışabilecek şekilde yetişen, hızla değişen iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı verecek ve büro faaliyetlerinde görev alabilecek, ara insan ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Ömerli Meslek Yüksekokulu ilk olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı Bölümüne öğrenci alımı yaparak eğitim hayatına başlamıştır. 2019-2020 güz döneminde örgün öğretimde 40 öğrenci ile eğitim faaliyetine devam etmektedir.
T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü