T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ NUSAYBİN MESLEK YÜKSEKOKULU

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Pogramı Tanıtımı

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı
Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programımıza 2014 yılında öğrenci alımına başlanmıştır. Programımıza TYT puan türünde öğrenci alımı yapılmaktadır. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı 2019 yılı için son yerleşen öğrenci puanı 280,42593’tür. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı, İngilizce dilini etkin ve akıcı kullanabilen, yazılı ve sözlü çeviri bilgi ve becerilerine sahip, profesyonel meslek elemanlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program mezunları, yazılı veya sözlü çeviri ihtiyacı bulunan tüm kurum veya kuruluşta görev alabilmektedir. Program mezunlarının; çeşitli tercüme ofisleri, kamu kuruluşları (Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Konsolosluklar, Kültür ve Turizm Bakanlığı vb.) uluslararası şirketler, medya kuruluşları, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları gibi geniş bir istihdam alanı bulunmaktadır. Söz konusu istihdam alanında, gerekli nitelikleri kazandırmak amacıyla oluşturulan akademik programda; öğrencilere 1. Sınıfta Çeviribiliminin Esasları, Yazılı ve Sözlü Çeviri Teknikleri, Kompozisyon Yazımı; 2. Sınıfta  İş Dünyası İçin Çeviri, Teknik ve Bilimsel Çeviri Uygulamaları esasları verilmektedir. Çeviri Teknikleri ile seçmeli derslere yer verilerek her öğrenciye bir Çeviri Projesi yaptırılmaktadır. Program Genel Kültür, Bilgisayar ve Teknolojik beceri konularıyla zenginleştirilmekte ve gerek dönem içinde gerekse yaz dönemindeki staj uygulamalarıyla desteklenmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus+ kapsamında anlaşma yapılan Avrupa üniversitelerinde de staj yapma imkânına sahiptirler. Nitekim son yıllarda kesintisiz olarak Avrupa’ya öğrenci göndermemiz bu imkânın en güzel göstergesidir. Programda, yeterli sayıda uygulamalı derslerin yanı sıra ikinci yarıyılın tamamında mesleki tecrübe edinme amacıyla staj uygulaması yapılmaktadır. Öğrencilerimiz üniversite bünyesinde oluşturulan sosyal faaliyetlere aktif ve isteyerek katılabildikleri gibi yüksekokulumuz bünyesinde de aktif olarak öğrenci topluluğu oluşturup faaliyet gösterebilmektedirler.
Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programında iki öğretim görevlisi görev yapmaktadır.
Programımızla ilgili merak edilen diğer bilgilere “buraya” tıklayarak ulaşabilirsiniz.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü