T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN MESLEK YÜKSEKOKULU

YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME PROGRAMI

İşletme Yönetimi Programının temel amacı, ulusal ve uluslararası şirketlerde geleceğe yön verebilen çağdaş, bilgili, nitelikli, yenilikçi, yaratıcı ve değişime açık başarılı yönetici adayları yetiştirmektir. İşletme Yönetimi Programında öğrencilere üretim, satış, muhasebe, finans, denetim, pazarlama, halkla ilişkiler, yönetim ve organizasyon, insan kaynakları, kurumsal iletişim vb. ile bu konuların yöneticilikleri gibi çok geniş bir yelpazede ve kariyerlerini farklı şekillerde yönlendirebilecekleri çeşitlilikte ilgili dersler sunulmaktadır.

İşletme Yönetimi Programının eğitim süresi 2 yıldır. Programdaki dersler teorik, pratik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır. Zorunlu staj uygulaması 30 iş gününü kapsamaktadır ve öğrencilerin çalışma hayatını tanımaları, mesleği iş üzerinde öğrenmeleri ve çalıştıkları sektörü tanımaları açısından oldukça faydalı olmaktadır. Program kapsamındaki dersler iş dünyasındaki yeni gelişmeler ve trendler dikkate alınarak sektör iş birlikleri ve mesleki seminerler aracılığıyla desteklenmektedir. Programın eğitim dili Türkçedir.

Geleceğin yöneticilerini yetiştirmek İşletme Yönetimi Programının temel misyonudur. İşletme Yönetimi Programından mezun olan öğrenciler ulusal ve uluslararası pek çok şirkette farklı departmanlarda çalışma olanağına sahip olabileceklerdir.

Mezunlarımız lisans öğrenimine devam hakkındaki yönetmelik hükümlerinden faydalanarak, alanlarına kontenjan açıldığı takdirde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile uygun lisans programlarına kayıt hakkı kazanarak 4 yıllık bir lisans programı bitirme şansına da sahiptirler. İşletme Yönetimi Programından mezun öğrencilerimizin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıda belirtilen lisans programlarına yerleşebilirler;

Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi ve Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Sermaye Piyasası ,Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi ,Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik.

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Bölümümüzle ilgil merak edilen diğer bilgilere I.ÖĞRENİM için buraya  II. ÖĞRENİM için "buraya" tıklayarak ulaşabilirsiniz.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü