T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN MESLEK YÜKSEKOKULU

OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

BÖLÜMÜN TARİHÇESİ

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2005 yılından beri öğrenci kabul eden bir programdır. ÖSYM sınav sistemi sürecinde Örgün ve İkinci Öğretim programlarına öğrenci alınmaktadır. Program öğrencileri, öğretim süresince mesleki uygulama ve yönetim derslerine devam etmektedirler. Eğitim- öğretim yılı boyunca (4 dönem) İngilizce eğitimi görmektedirler.

BÖLÜMÜN PUAN TÜRÜ:

Mardin Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS sınavı ile öğrenci kabul edilir. Bölüme TYT puan türünde öğrenci alımı yapılmakta ve bölümümüz de 2 yıllık ön lisans eğitimi verilmektedir.

MEZUNİYET KOŞULLARI
Programı başarı ile bitirmek için, mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bununla birlikte mevcut uygulamadaki 30 gün süreli staj uygulamasını başarmak gerekir. Ön lisans eğitimini tamamlayan adayların DGS sınavında geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarına, ayrıca sınavsız açık öğretim fakültelerinde lisans programlarına devam hakları bulunmaktadır.

BİR ÜST DERECEYE GEÇİŞ
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla Lisans programlarında öğrenim görebilirler.

İSTİHDAM OLANAKLARI
Mezun olan öğrencilerimiz, otel, tatil köyü gibi konaklama işletmelerinde, restaurant, bar, eğlence merkezleri gibi yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat acentesi, tur operatörü gibi seyahat işletmelerinde değişik pozisyonlarda görev alabilirler. Ayrıca özel sektör kuruluşları haricinde Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev alabilmektedirler. Yabancı dil ve yeterli meslek bilgisine sahip olan mezun öğrenciler yurt dışında da çalışma olanağı bulmaktadır.

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Bölümümüzle ilgil merak edilen diğer bilgilere I.ÖĞRENİM için buraya  II. ÖĞRENİM için "burayatıklayarak ulaşabilirsiniz.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü