Gastronomi ve Mutfak Sanatları anabilim dalımız 2019 yılında kurulmuş olup, anabilim dalına bağlı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları tezli yüksek lisans programı 2019-2020 güz yarıyılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır. Gastronomi turizm, kültür, sanat, gıda gibi birçok bilimi içeren multidisipliner bir bilim dalıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları yüksek lisans programı kapsamında teknoloji ve bilimsel gelişmeler ışığında ilerlemeyi hedefleyen, takım çalışmasına yatkın, mesleki etik değerlerine sahip ve alanında yetişmiş nitelikli uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları programında gastronomi turizmi, yerel kültür, tarih, kültür ve toplum bilimi, pazarlama, satın alma ve stok, beslenme, özel beslenme, dünya mutfakları, moleküler gastronomi, füzyon mutfağı, biyolojik çeşitlilik, menü yönetimi, gıda teknolojisi, gıda güvenliği ve sanitasyon, duyusal analiz, akademik yazma becerileri, istatistik, bilimsel araştırma yöntemleri ve etik gibi çeşitli konularda derslerine yer verilmektedir.