T.C. ZANİNGÊHA MARDİN ARTUKLU FAKULTEYÊ ZANİSTÊN ABORÎ Û RÊVEBİRÎ

T.C. ZANİNGÊHA MARDİN ARTUKLU

Mîsyon û Vîzyon

MÎSYON
Di warê lêkolîn, şîrovekirin û nirxandina rastî û bûyerên aborî, îdarî, darayî, siyasî, civakî-çandî, hiqûqî û dîrokî de di qada herêmî, neteweyî û navneteweyî de zanîna zanistî ya azad hilberîne û bi pêşniyazkirina polîtîkayên civakî yên li ser vê bingehê, di pêkanîn û şopandinê de beşdar bibe,
VîZYON
Di warê zanistên aborî û rêveberiyê de ji bo "hilgirtina mîrata dîrokî û civakî-çandî ya Rojhilata Navîn ji herêmî ber bi gerdûnî ve", ku vîzyona Zanîngeha Mardin Artuklu ye.
Ji bo pêgihandina kesên ku dê hewcedariyên takekesî û civakî yên derûnî, giyanî û madî bicîh bînin û pêgihandina kesên ku hewcedariyên serdema agahdariyê pêk tînin û xwediyê nirxên exlaqî ne.
HEDEF
Ji bo xwendekarên ku di bernamê de ne di warê hemî bin-şaxan de agahdariya li ser aborî û zanistên îdarî bidin; Di vê çarçoveyê de, hem agahdariya teorîk hem jî ya praktîkî bidin.
Ji bo xwendekaran di derbarê zanistên civakî yên din ên têkildar de agahdar bikin û perspektîfek piralî bidin wan; Di vê çarçoveyê de, di warên Hiqûq, Civaknasî, Psîkolojî, Antropolojî, Felsefe, Dîrok û Wêjeyê de agahdariyê ragihînin.
Agahdarîkirina xwendekaran derbarê bûyer û diyardeyên Tirkiye û cîhanê de û alîkarî wan bibe û xwendekar bikaribin van bûyeran analiz bikin, lêkolînan li ser wan bikin û bikaribin şîrove bikin.
Pêgihandina kesên ku bi awayekî çêker rexne dikin, pirs dikin, û pêşniyaz û pratîkên baştir çêdikin.
Pêgihandina mezûnên dinamik, yên dikarin baş biryaran bidin, û  hêviyên civak û cîhanê bicîh bînin.
Pêgihandina xwendekaran, ku bi zanîna teorîk û pratîkî standine, bi vî avayî dikarin di mercên bazara giştî / taybetî de bi hêsanî hereket bike.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü