T.C. ZANİNGÊHA MARDİN ARTUKLU FAKULTEYA HUNERÊN BEDEW

T.C. ZANİNGÊHA MARDİN ARTUKLU

Mîsyon û Vîzyon

MÎSYON Û VÎZYON

Vîzyona me; ew e ku em zanîneke wusa biafirînin ku orîjînal, afirîner û gerdûnî be, bikaribe nirxên çandî bi nêrînên hemdem biafirîne, hêzê ji nirxên herêmî bistîne, û di warê hunerê de orîjînal, afirîner û gerdûnî be.
Mîsyona me; ew e ku em takekesên wusa bigihêjînin ku li ser bingehên gerdûnî disekinin, hêzê ji herêmê digirin, di perwerdehiya hunerê de nêrînên nûjen û rexnegir ji xwe re wekî qaîde digirin, bi nirxên exlaqî ve hatine vegirtin, û zêdehiyek ji hunere re çêdikin.
Fakulteya me bi wê berpirsiyarê dixebite ku rêgezên exlaqê zanistî û pîşeyî qebûl dike, girêdayî prensîbên pêbawerî, dilsozî, zelalbûn, bêalîbûn û vekirîbûna ji nûbûnan e, û armanc dike ku bi xwendekaran re pisporiyê peyda bike bi perwerdehiya li atolyeyên hunerî yên qadên xwe, laboratuvar û polên bi teknolojiya nûjen; herwiha fakulteya me armanc dike ku takekesên xwebawer, yên pirsiyariyê dikin, lêkolînê dikin bigihêjîne.

T.C. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü